Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, kereskedelmi és szolgáltatási egységeket, egyéb vállalkozásokat, hogy Tiszaújváros Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2020. július 1. napjától kezdődően hatályon kívül helyezte a 12 tonna súlykorlátozást Tiszaújváros belterületén, meghagyva a korábbi 5 tonna súlykorlátozással érintett útszakaszokat. Az 5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművel történő behajtás esetén az érintett területre a behajtáshoz közútkezelői hozzájárulás szükséges.

 

A hozzájárulást az Önkormányzat polgármestere – a helyi közút tulajdonosa és kezelője nevében – a jegyző adja ki.

 

A közútkezelői hozzájárulásban előírásra kerül az az útvonal, amelyen a gépjárműnek közlekednie kell és azok a feltételek, amelyek a tehergépjármű közlekedése során biztosítják a helyi közút védelmét.

 

A behajtási, közútkezelői engedély kiadásához – gépjárművenként – a www.tiszaujvaros.hu honlapról letölthető formanyomtatványt kell szabályszerűen kitölteni, valamint csatolni kell a tehergépjármű forgalmi engedélyének másolatát. A kitöltött nyomtatványt a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatalhoz kell elküldeni a phivatal@tujvaros.hu e-mail címre.

 

A hozzájárulásból minden kérelmező 1 db eredeti példányt kap, akinek annyi darabszámba kell azt sokszorosítani, ahány gépjármű behajtásához kapott engedélyt és 1 másolati példányt el kell helyezni a gépjárművekben.

 

A közútkezelői hozzájárulás lehet eseti vagy határozott időre (maximum 1 év) szóló.

 

Bővebb felvilágosítás az alábbi telefonszámon kérhető: 49/548-427